Om Göteborgs Vinkällare

Välkommen till stans charmigaste lokaler!

 

_MG_0077

I det vackra Sahlgrenska Huset mitt på Norra Hamngatan erbjuder vi våra medlemmar vinförvaring, utbildning och en möjlighet att representera och umgås i de unika lokalerna. Göteborgs Vinkällare grundades 2007 och har idag 180 vinfack med optimala lagringsförhållanden, tre provningsrum och en ständigt växande skara medlemmar!

Vinkällarens historia

På framsidan av Sahlgrenska Huset på Norra Hamngatan, mitt i stadens hjärta, hittar du entrén till Göteborgs Vinkällare. De unika lokalernas historia går tillbaka till 1753 då huset, ritat av Bengt Wilhelm Carlberg på uppdrag av ägaren Jacob Sahlgren, stod färdigt efter att den tidigare byggnaden hade brunnit ner i början av århundradet. Huset har gästats av många prominenser och kungligheter, däribland Gustaf III och Sofia Magdalena.

Efter att paret Sahlgren gått ur tiden ärvdes huset av Greve Gustaf Adolf Sparre som använde större delen av paradvåningen till att inhysa sin konstsamling. Den tillhörde Skandinaviens främsta samlingar med verk av Rembrandt, Raphael, Rubens och Corregio. Källarvalven användes då främst som magasin och förvaring av bland annat vin och ost, och idag hålls traditionen uppe genom att människor från hela Göteborgsområdet träffas, dricker vin och delar upplevelser i de unika lokalerna.

Vi som jobbar på Göteborgs Vinkällare

I Göteborgs Vinkällare hittar du personal med passion, både för vårt arbete och för dig som medlem, kund och gäst. Vi önskar oss inget mer än att du ska dela våra känslor för källaren och är därför redo att göra allt för att du ska känna dig riktigt hemma.

Ta tag i oss om du vill ha hjälp med bokningar, vintips, möten och konferenser eller bara för att prata om dina senaste tillskott i vinfacket. Vill du skicka e-mail till någon av oss finns vi på [förnamn@gbgvin.se].

Jason Hill, VD och kundansvarig

Jason tog med sig sitt vinkunnande och flyttade till Sverige från Melbourne, Australien. Efter att ha arbetat några år som ambassadör för The Australian Wine Bureau och drivit en egen vinimport så ville han göra verklighet av sin dröm att skapa den mötesplats och kunskapcenter för vinentusiaster som västsverige saknade. Han grundade Göteborgs Vinkällare 2007.

Magnus Plünning Lilja, Vinkällarmästare / Manager

Om du går på vinprovning hos oss är sannolikheten stor att du välkomnas av Magnus. Han har en treårig utbildning i vinvetenskap från Göteborgs Universitet och trots sin (obegripligt) unga ålder har han redan hunnit besöka de flesta vinregioner i Europa. Magnus utformar även våra kurser och om ni är ett kompisgäng eller ett företag som är sugna på att lära er mer om vin tillsammans så rekommenderar vi att ni låter Magnus komma med ett förslag. Kontakta honom på magnus@gbgvin.se eller 0760-186480

Kontakta oss

Adress:
Göteborgs Vinkällare
Norra Hamngatan 14
411 14 Göteborg
E-post:
info (snabel-a) gbgvin.se
Visa större karta

Vårt Nyhetsbrev

Med ungefär en månads intervall skickar vi ut nyhetsbrev med information om kommande event, erbjudande och alltid med våra väldigt uppskattade vintips.

Låter detta som något du är intresserad av, anmäl dig nedan.

Bilder från Vinkällaren

Entré Norra Hamngatan 14
Entré Norra Hamngatan 14
Sahlgrenska valvet
Sahlgrenska valvet
Champagnerummet
Champagnerummet
Shirazrummet
Vinprovning
Vinprovning
Källarhallen
Källarhallen