5 okt. – Piemonte runt med Luigi Voghera & Luciano Sandrone (Full)

Tyvärr är provningen den 5 oktober för tillfället fullbokad.

Det är dock mycket troligt att vi får avbokningar eller att vi lägger till ytterligare platser på provningen, så gör gärna en bokning om ni vill att vi sätter upp er på reservlistan. Annars hoppas vi att ni kan hitta något annat datum som funkar för er framöver.


Göteborgs Vinkällare bjuder i samarbete med Solera Beverage Group in till en spektakulär provning som tar dig runt Piemonte på ett mycket välsmakande sätt – med hjälp av producenterna Luigi Voghera och Luciano Sandrone.solera

Vi provar 8 viner som tillsammans ger uttryck för Piemontes diversitet som vinregion. Barbaresco-producenten Luigi Voghera bjuder på drickmogna och inbjudande exempel på Arneis, Barbera, Dolcetto, Langhe Nebbiolo och inte minst Barbaresco.

När vi sedan förflyttar oss till Barolo och Roero väntar storslagna ting – nämligen en fördjupning i Nebbiolodruvans alla sidor i form av Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2011/2015 och Barolo Le Vigne.

Provningsledare är Leif Ahlgren, lärare i vinkunskap vid Göteborgs Universitet och tillika Luigi Voghera-kännare, och Elin Joachimsson, produktansvarig för de båda producenterna i Sverige.

Följande viner kommer att serveras:

VogheraLuigi Voghera

  • Langhe Arneis 2016
  • Dolcetto d’Alba 2016
  • Barbera d’Alba Superiore 2015
  • Langhe Nebbiolo 2015
  • Barbaresco 2011

Sandrone4Luciano Sandrone

  • Valmaggiore Nebbiolo d’Alba 2015
  • Valmaggiore Nebbiolo d’Alba Sibi et Paucis 2011
  • Barolo Le Vigne 2013

Kostnad: 495kr per person  (Tyvärr gäller ej våra presentkort vid det här eventet). Betalning sker på plats, och kortbetalning uppskattas.

Datum: Torsdagen den 5 oktober 2017
Tid: 18:00
Kom gärna 10-15 minuter innan provningen startar. Provningen pågår i ca 1,5- 2 timmar.

Önskar ni avboka skall detta göras, via e-post, minst 48 timmar innan aktuellt datum. Efter detta är bokningen bindande, och anmälda som uteblir debiteras fullt pris.

Du hittar lite mer information angående provningarna på vår ”Vanliga frågor”-sida.

Adress:
Göteborgs Vinkällare
Norra Hamngatan 14
411 14 Göteborg

Varmt välkommen!


Luciano Sandrone

sandroneViner av högsta kvalitet som ger uttryck för    Nebbiolo, Barbera och Dolcetto från Langhe och Roero, skapade med hjärta och ambition av familjen Sandrone: Luciano, frun Mariuccia, brodern Luca och dottern Barbara.

Luciano Sandrone spelar i internationell toppklass: årgång 1989 och 1990 av Cannubi Boschis fick 97 och 100 poäng respektive av Parker.

sandrone2Från och med årgång 2013 bär det vingårdsbetecknade vinet Cannubi Boschis namnet Aleste – av Alessia och Stefano, Lucianos barnbarn som i framtiden kommer att ta över rodret för familjeföretaget.

 

 

Luigi Voghera

Voghera2Luigi Voghera är producent av traditionella viner från Barbaresco, på de för området typiska druvorna Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato och Arneis.

Luigi Voghera har hjärta och rötter i Neive, Barbaresco. Ledorden är ursprung, hållbarhet och respekt.

VogheraVinerna är inbjudande och tillgängliga – och lyckas med konststycket att uttrycka Neives sanna karaktär och samtidigt ha ett vänligt prisläge.

Den ständiga strävan efter kvalitet startar i vingårdarna som består av 22 hektar egna odlingar – och fortsätter med lagring i stora ekliggare för att ytterligare frambringa den unika doft och smak Neives terroir ger till vinerna.