Vanliga Frågor

Här har vi samlat lite vanliga frågor som rör våra vinprovningar (dessa inkluderar våra champagneprovningar), event samt presentkort. Finner du inte svaret du säker här så hittar du längst ner på sidan ett kontaktformulär.

Vinprovningar

 • Vilken tid startar de öppna vinprovningarna?

På onsdagar och fredagar börjar vinprovningarna kl 18:00, och på lördagar börjar dom en timme tidigare, alltså kl 17:00.

 • Hur lång tid tar en vinprovning?

En vanlig öppen vinprovning tar ca 1,5 timme upp till 2 timmar.

 • Hur många behöver man vara för att boka in sig på en privat vinprovning?

Man behöver vara minst 10 personer för att boka en privat vinprovning.

 • Hur bokar jag lättast in mig på en vinprovning?

Det absolut lättaste och säkraste sättet att boka in sig på en vinprovning är att använda sig av vår hemsida. Välj önskad provning, fyll i dina uppgifter och skicka iväg.

 • Hur vet jag om en vinprovning är fullbokad?

Vi försöker märka ut de provningar som är fullbokade med en överstrykning och (Full). Att ett datum inte är markerat som full är dock ingen garanti för att det finns platser. Ibland får vi in bokningar innan vi har hunnit markera provningen som full. Vi prioriterar alltid platser i den ordningen som bokningarna kommer in.

 • Kan en vinprovning bli inställd?

Det händer tyvärr att vinprovningar blir inställda. Det kan bero på att provningsledaren har blivit sjuk, ibland kan det bero på dubbelbokningar från vår sida (att vi har klantat oss helt enkelt). Vi förbehåller oss dock rätten att ställa in provningarna, och försöker alltid i den mån vi kan meddela detta minst 7 dagar innan aktuellt datum.

Riskerar ditt presentkort att löpa ut på grund av en inställd vinprovning förlänger vi det givetvis.

 • Jag har inte mottagit ett svar på min bokningsbekräftelse, trots att det har gått ett par dagar. Varför?

Det troligaste är att vårt svar har hamnat i din skräpkorg. Vi har återkommande problem med hotmail-adresser och gmail-adresser. Kolla i din skräpkorgen, finns inget där så kontakta vår bokningsansvarige Magnus Lilja direkt på magnus@gbgvin.se.

 • Jag har svårt att nå er på telefon (031 711 04 20). Varför?

Vi försöker svara i telefon i den mån vi kan under våra öppettider. Vi är dock ett litet företag med få anställda och med problemet att när vi väl är i källaren är vi ofta upptagna med medlemsaktiviteter eller vinprovningar, och är vi inte upptagna är vi ofta utanför källaren. Använd istället gärna vårt kontaktformulär som du hittar längst ner på den här sidan.

 • Behöver man någon form av förkunskaper för att gå på en vinprovning.

Alla våra provningar riktar sig till nybörjare (om inget annat uttryckligen sägs i informationen). Man behöver alltså inga förkunskaper för att deltaga.

Presentkort

 • Hur länge är ett presentkort hos Göteborgs Vinkällare giltigt?

Våra presentkort är giltiga 1 år från inköpsdatumet.

 • Är presentkorten knutet till ett specifikt datum?

Nej, presentkortet är inte knutet till ett specifikt datum utan mottagaren kan själv boka via vår hemsida och sedan använda presentkortet som betalning.

 • Det står ingen summa på mitt presentkort. Hur vet jag vad jag kan använda det till?

Står det ”valfri vinprovning” är presentkortet giltigt betalningsmedel för våra ost&vinprovningar (alltså de vinprovningar som kostar 495kr per person). I fall presentkortet är märkt med ”valfri champagneprovning” så är det giltigt för våra vanliga ost&vinprovningar samt våra champagneprovningar.

Link Text

 • Jag har ett presentkort som är köpt innan den 16/8 2016 med våra tidigare priser. Vad gäller då?

Den 16/8-2016 ändrade vi priserna på våra öppna vinprovningar. Har du ett presentkort med summan 450kr köpt innan det datumet så är det giltigt för en person motsvarande värdet av 495kr. (900kr = 990kr, 550kr = 595kr, 1100kr = 1190kr).

 

Fill out my online form.